doorzoek de site
 

Ons aanbodGroep 7 en 8

EXCURSIE/VELDWERK/NAAR BUITEN

Noardlike Fryske Wâlden, Takomst foar in Unyk Lânskip

Een uniek ervaring op het erf van de boer. Laat de kinderen beleven welke belangrijke rol de boeren spelen in het natuurbeheer van het landschap.

 

Onder begeleiding van een gids van Landschapsbeheer Friesland, een educatief begeleider en de boer gaan de kinderen onder andere elzensingels snoeien en zagen.

Daarnaast krijgen ze creatieve opdrachten in het veld onder begeleiding.

 

Op school bereiden ze de veldwerkdag voor met een lespakket.

 

Het onderhoud aan het landschap is noodzakelijk om de elzensingels en dykswâlen kwalitatief sterk en vol te houden.

De leden van de Noardlike Fryske Wâlden zetten zich in voor 150 kilometer aan houtwallen en 1500 kilometer aan elzensingels.

September en oktober - €1 per per kind
verder lezen
Deze activiteit is voor dit seizoen al volgeboekt. U kunt zich wel alvast aanmelden voor het volgende seizoen. Stuur ons dan een mailtje.

Op ontdekking in de Buismans Einekoai, Gytsjerk

Ontdek de geheimen van de Buismans Eendenkooi

 

Onder begeleiding van 2 ervaren gidsen ga je op onderzoek in de Buismans Eendenkooi bij Gytsjerk. Deze unieke plek is doorgaans afgesloten.

 

Voor groep 7/8 is er een lesprogramma en digitale leskist beschikbaar ter voorbereiding op de excursie. 

 

Meld je snel aan en leer meer over de geschiedenis en het gebruik van de eendenkooi en ontdek wat er nog meer te vinden is in de bijzondere natuur rondom de eendenkooi.

September en oktober - €1 per per kind

Avonturenpad in De Alde Feanen

Ga op avontuur in dit grootste moerasgebied van Fryslân en beleef de wildernis. Leer kompas lezen, spoorzoeken, voedsel vinden, wild observeren, water zuiveren en meer.

 

Route: het Avonturenpad gaat door het oude moerasgebied van de Alde Feanen. Een gebied met spannende paadjes over vlonders door het moerasbos.

najaar - €1 per per kind

GASTLES IN DE KLAS

Uilenballen pluizen (gastles in de klas)

Het is weer tijd om te pluizen! Doe je mee met de klas?

 

Een ervaren gids komt op school en geeft  een boeiende les over uilen. De gids weet alles van de kerkuil en haar soortgenoten en kan daar prachtig en beeldend over vertellen.
Er zijn allerlei voorwerpen mee om te laten zien, waaronder een grote uilenkast, een ûleboerd, opgezette kerkuilen en nog veel meer.

Tot slot gaat de gids met de klas braakballen pluizen. Deze gastles is een van de jaarlijks terugkomende activiteiten omdat alle kinderen hier zo van genieten.

 

Heb je specifieke vragen over de tijd of inhoud? Neem dan contact met ons op.

winter - €1 per per kind