doorzoek de site
 

Ons aanbodGroep 5 en 6

EXCURSIE/VELDWERK/NAAR BUITEN

Avonturenpad in De Alde Feanen

Ga op avontuur in dit grootste moerasgebied van Fryslân en beleef de wildernis. Leer kompas lezen, spoorzoeken, voedsel vinden, wild observeren, water zuiveren en meer.

 

Route: het Avonturenpad gaat door het oude moerasgebied van de Alde Feanen. Een gebied met spannende paadjes over vlonders door het moerasbos.

najaar - €1 per per kind

GASTLES IN DE KLAS

Duurzaamheidsproject 5 x beter bezig (gastlessen)

Wat kunnen kinderen doen om te zorgen dat de aarde haar werk goed kan blijven doen?

Tijdens het project 5x beter bezig komen alle aspecten van duurzaamheid aan bod. Vijf simpele spelregels laten zien hoe je goed voor jezelf en je medemensen zorgt, slim omgaat met spullen, energie en water, minder gifstoffen gebruikt en hoe je de natuur de ruimte geeft.

De kinderen gaan samen met een gastdocent actief aan de slag. In drie lessen leren ze wat duurzaamheid betekent, gaan ze op onderzoek uit en bedenken ze acties om voortaan 5x beter bezig te zijn.

 

Een heel mooi project om het begrip duurzaamheid goed vorm te kunnen geven.

najaar/winter - €50 per totaal
verder lezen
Deze activiteit is voor dit seizoen al volgeboekt. U kunt zich wel alvast aanmelden voor het volgende seizoen. Stuur ons dan een mailtje.

Uilenballen pluizen (gastles in de klas)

Het is weer tijd om te pluizen! Doe je mee met de klas?

 

Een ervaren gids komt op school en geeft  een boeiende les over uilen. De gids weet alles van de kerkuil en haar soortgenoten en kan daar prachtig en beeldend over vertellen.
Er zijn allerlei voorwerpen mee om te laten zien, waaronder een grote uilenkast, een ûleboerd, opgezette kerkuilen en nog veel meer.

Tot slot gaat de gids met de klas braakballen pluizen. Deze gastles is een van de jaarlijks terugkomende activiteiten omdat alle kinderen hier zo van genieten.

 

Heb je specifieke vragen over de tijd of inhoud? Neem dan contact met ons op.

winter - €1 per per kind